آتش سوزی واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان + جزئیات واژگونی مرگبار اتوبوس در محور فیروزآباد-کوار/ ۱۵ کشته و ۲۷ مصدوم تاکنون مفقودی ۳ گردشگر در دامغان / یک نفر جان باخت تاثیر مصرف لبنیات بر کیفیت خواب نتایج نظرسنجی اسکای اسپورتس: کریستیانو رونالدو؛ برترین بازیکن تاریخ فوتبال تصاویر / مطبوعات شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۴ / از آش شور شام تا دیپلماسی برای تعویق ماشه سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند

عامل اصلی شیوع بیماری‌های مزمن را بشناسید

متخصص بیماری‌های داخلی با اشاره به رشد روزافزون کم‌تحرکی در جوامع مدرن، آن را به «سیگار کشیدن جدید» تشبیه کرد و هشدار داد که این موضوع بستر اصلی بروز بیماری‌های مزمنی مانند بیماری‌های قلبی، دیابت، کبد چرب، پوکی استخوان و مشکلات مفصلی است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۲ - ۲۸ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 19
کد خبر: ۲۸۳۸۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر حسین حسنی به پیامد‌های خطرناک کم تحرکی بر سلامت انسان اشاره کرد و آن را به عنوان یکی از بزرگ‌ترین عوامل خطر برای بروز بیماری‌های مختلف معرفی کرد.

وی افزود: کم‌تحرکی یا بی‌تحرکی، پدیده‌ای است رو به رشد در جوامع امروزی که تحت تأثیر تغییر سبک زندگی و فناوری‌های نوین به وجود آمده است.

این متخصص تصریح کرد: کم‌تحرکی معادل با یک نوع دخانیات خطرناک برای سلامت انسان است و در برخی موارد حتی ضرر آن با مصرف سیگار برابری می‌کند. به همین دلیل است که پزشکان از آن به عنوان «سیگار کشیدن جدید» یاد می‌کنند.

حسنی افزود: کم‌تحرکی می‌تواند باعث ضعف عضلانی و اختلال عملکرد در بسیاری از ارگان‌های بدن شود و به عنوان عامل مشترک در بسیاری از بیماری‌های شایع نقش داشته باشد.

او گفت: یکی از مهم‌ترین پیامد‌های کم‌تحرکی، بیماری‌های قلبی و عروقی هستند. کم‌تحرکی باعث ضعف عضله قلب و افزایش فشار خون شده، سطح کلسترول بد (LDL) را افزایش می‌دهد و کلسترول خوب (HDL) را کاهش می‌دهد که این عوامل، ریسک تشکیل پلاک‌ها و تنگی عروق را زیاد می‌کند. این وضعیت می‌تواند در نهایت منجر به سکته قلبی یا مغزی شود. کم‌تحرکی مزمن می‌تواند به نارسایی قلبی ختم شود که در آن قلب توان پمپاژ خون را به خوبی ندارد و فرد با علائمی، چون تنگی نفس، خستگی مفرط و محدودیت حرکت رو‌به‌رو می‌شود.

حسنی همچنین به بیماری دیابت نوع ۲ اشاره کرد و گفت: تحرک بدنی سبب افزایش حساسیت سلول‌ها نسبت به انسولین شده و به مصرف قند در بدن کمک می‌کند؛ اما وقتی فرد کم‌تحرک باشد، بدن در برابر انسولین مقاوم می‌شود که عامل اصلی ابتلا به دیابت نوع ۲ است.

او به ارتباط کم‌تحرکی با چاقی و به ویژه چاقی شکمی اشاره کرد و گفت: عدم فعالیت کافی باعث تجمع چربی به خصوص در اطراف ارگان‌های داخلی مانند کبد و شکم می‌شود. این چربی احشایی یکی از عوامل اصلی فشار خون بالا، سندرم متابولیک و بیماری کبد چرب است. به همین دلیل، سایز دور کمر نشان‌دهنده خطری بسیار مهم‌تر از شاخص توده بدنی بدن است.

حسنی به بیماری‌های اسکلتی-عضلانی نیز پرداخت و اظهار کرد: با افزایش سن به ویژه در بانوان، کم‌تحرکی می‌تواند منجر به کاهش تراکم استخوان یا پوکی استخوان شود. استخوان‌ها برای حفظ استحکام خود نیازمند تحرک و فشار مکانیکی هستند و وقتی تحرک کاهش یابد، استخوان‌ها قدرت و استحکام خود را از دست می‌دهند که این مسئله خطر شکستگی‌های متعدد را به همراه دارد.

وی به بیماری آرتروز نیز اشاره کرد و گفت: ضعف عضلات اطراف مفاصل سبب افزایش فشار مستقیم بر روی غضروف شده و فرسودگی و درد مفاصل را تشدید می‌کند. انجام تمرینات تقویتی و کششی می‌تواند عضلات اطراف مفصل را تقویت کرده و به کاهش درد و بهبود عملکرد کمک کند. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار